top of page

Cynthia ten Kortenaar is een ervaren en gediplomeerd seks- en liefdescounselor en gespecialiseerd in counselling bij seksueel misbruik en seksueel geweld bij vrouwen.

 

Inmidddels is Cynthia sinds 2009 werkzaam als psychosociaal therapeut en als groepscoach.

 

Zij heeft voornamelijk gewerkt met vrouwen met uiteenlopende hulpvragen. Tien jaar lang heeft Cynthia een counselings- en coachingspraktijk voor vrouwen gerund, namelijk praktijk Cynthus. Ook gaf zij jarenlang workshops en was zij spreker op seminars. Heden werkt zij voornamelijk online als psychosociaal therapeut en werkt daarnaast ook als Babs(trouwambtenaar) en ontwikkelt projecten voor goede doelen.

Opleidingen: Hbo-sph, Hbo Management in de gezondheidszorg, Academy voor counseling en coaching. Korte opleidingen/cursussen met certificaten: counseling bij seksueel misbruik, seks- en relatiecounseling, The work methode van Byron Katie, Over de streep methodiek, praatgroepen begeleiding, vrouwenpraatgroepen gespreksmethodieken, vrouwenhulpverlening bij gedwongen prostitutie, coaching bij relatieverslaving en relaties bijzondere/zieke partner, relatiecoaching.

Cynthia Jouwkje  ten Kortenaar 10 maart 1976

Cynthia ten Kortenaar is 46 jaar, geboren te Delft en opgegroeid in Den Haag.
 
Na een mooie jarenlange woon- en werkroute in het buitenland, Spanje, Ierland en Belgie, is Cynthia in 2017 terug gekeerd naar Nederland en woont nu reeds 5 jaar in Drenthe te Nieuw-Weerdinge. In 2017 heeft zij Cinta Projects opgericht, een initiatief gericht op verschillende projecten ten behoeve van liefdadigheid en goede doelen. Bekende projecten van Cinta Projects zijn Such Sweethearts en CoCo Workshops en vanaf 2022 de start met Hulp bij Liefde.

Cynthia is in al haar projecten altijd op zoek naar de verbinding tussen creativiteit, filosofie en liefdadigheid.

Hulp bij Liefde is specifiek opgericht voor vrouwen door Cinta Projects en valt onder projectcategorie Cinta Cares.
 

'Ik heb mijn relaties ervaren als intense, tedere liefdes en als  boeiende intieme vriendschappen. De relaties waren volwassen maar ook speels en ik heb vele gepassioneerde momenten gedeeld. Ook heb ik gestoeid met relationele frustraties, idealistische gedachten over hoe liefde moest zijn, irrationele verwachtingen gehad naar de ander toe, onzekerheden gekend, twijfels gevoeld en ik heb zeker ook fouten gemaakt. Maar ik heb vooral heel veel liefde ontvangen. Ik heb me altijd volledig en volop gerespecteerd, bemind en bewonderd gevoeld.

Ik heb veel mooie dingen geleerd van de liefde en daarom koester ik ze diep, zoals van mijn jeugdliefde, met wie ik ,dankbaar , 11 jaar samen onze jonge jaren heb gedeeld. En van mijn huidige liefde, met wie ik ruim 19 jaar lief en leed deel, zachte en tevens diepere ups en down beleef en van wie ik ontzettend veel houd. Hij gelukkig ook minstens zoveel van mij ;).

Met de jaren zijn er  waardevolle inzichten en nuances bijgekomen over het begrip liefde en mijn liefdesrelaties.

Daarnaast heb ik veel geleerd van mijn (culturele) achtergrond, mijn Haagsche Indonesische en half Armeense vrouwenfamilie. Daar is de bron van empowerment begonnen. Ik vond het als kind en puber pijnlijk te zien hoe zulke mooie vrouwen met een bijdehandte levensattitude en een montere mentaliteit, zo emotioneel afhankelijk konden zijn van hun partners, die vaak zelf emotioneel instabiel waren of verslaafd. Iets waar ze zelf zo laat zijn achter gekomen of helemaal niet meer, omdat ze te jong stierven. 

'Ieder verhaal, van ieder mens,

is van grote waarde.

En ik hecht er belang aan,

een ieders verhaal ook als zodanig

te behandelen en te bejegenen.

Bedenk, dat zonder verschillen

en gevarieerde levensvoorbeelden,

we nooit verder en vooruit

kunnen ontwikkelen als mens.'

Ik houd veel van de liefde, het heeft me gevormd en veel moois gebracht, maar zelfs de minst complexe liefdesrelaties met weinig gekibbel en  ruzies, geven geen garantie op voortdurende gevoelens van geluk of garanderen 100% geborgenheid. Je kunt nooit stoppen met aandacht en betrokkenheid te investeren in je relatie. Een waardevol aspect in het leven is wanneer we als mens liefde ervaren, delen en doorgeven en diepzinnige relaties aangaan met elkaar. Liefde willen geven, waar ook, is eveneens belangrijk, zo niet misschien wel het meest belangrijke en het meest zinvolle in ons bestaan. Mijn studiekeuze en beroepsvak in de specialisaties relaties en liefde waren voor mij voor een logisch vervolg in mijn loopbaan ontwikkeling.

Mijn drive om zelfliefde, eigenwaarde en assertiviteit te manifesteren in de vrouwenwereld werd al op zeer jonge leeftijd getriggerd. Alle praktijkervaringen met de vele bijzondere vrouwen die ik heb ontmoet, hebben bijgedragen aan de oprichting van Hulp bij Liefde.'

bottom of page